Beginnende kerstkriebels? Wees er als eerste bij en shop ons mega kerst-assortiment voor de laagste prijs.
Klantenservice
Stel je vraag.
Tel: 0294 72 08 75
Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:00
Klantbeoordelingen
Betalingsmogelijkheden
Onze voordelen
Kabelshop.nl
Weet ons te vinden:
Kabelshop BV
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Tel: 0294 72 08 75
Populaire producten
-
Perslucht | PRF (220 ml) 15,75
Alles wat je wilt weten over barbecueën!
Een mooie zomeravond is pas echt geslaagd als de barbecue aangaat. Heerlijke hamburgers en groentespiesjes van de grill, stokbroodjes met zelfgemaakte knoflooksaus en die authentieke barbecuegeur. Maar wat komt er allemaal kijken voor je het vlees op de grill kunt leggen en wat moet je achteraf echt niet vergeten?
Hieronder zullen we jou precies uitleggen wat jij nodig hebt om perfect te kunnen barbecueën. We helpen jou een keuze te maken tussen een elektrische- en een houtskool barbecue en nemen je stap voor stap mee in de plaatsing van de barbecue in jouw tuin, het aan- en uitmaken van de barbecue en de grote schoonmaak achteraf. Wist jij bijvoorbeeld dat briketten geschikter zijn voor grotere stukken vlees dan houtskool en dat je met een barbecueborstel het rooster in no time blinkend schoon hebt?
Deel 1: Een barbecue kiezen en de juiste plek vinden
De juiste barbecue kiezen
Een barbecue kiezen kan best lastig zijn, want de keuze is reuze! Niet alleen zijn er veel verschillende vormen, kleuren en afmetingen, maar vooral het type barbecue is een belangrijk factor bij de overwegingen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een echte houtskoolbarbecue of voor een elektrische barbecue.
De voordelen van een houtskoolbarbecue
Als je aan barbecueën denkt, denk je waarschijnlijk aan barbecueën met houtskool. Een houtskoolbarbecue maakt, zoals de naam al zegt, gebruik van houtskool of briketten en geeft het vlees, de vis en de groente die authentieke, rokerige barbecuesmaak. Veel mensen vinden dit het échte barbecueën, maar je moet er wel wat voor overhebben: barbecueën met houtskool kost namelijk tijd. Zo moet je namelijk de kooltjes aankrijgen, wachten tot de barbecue goed heet is en dan moet je nog uitkijken dat het vlees niet aanbrandt. Daarnaast is het belangrijk om het rooster achteraf goed schoon te maken en is een veilige standplaats heel belangrijk.
Het gemak van een elektrische barbecue
Je kunt ook kiezen voor een elektrische barbecue. Dit type maakt gebruik van het stopcontact en is snel klaar voor gebruik. De échte rokerige barbecuesmaak is met deze barbecue wat lastiger te krijgen, maar het grote voordeel is dat deze grill niet rookt en dat je veel elektrische barbecues ook op tafel kunt zetten.
Weet jij welk type barbecue jij wilt: kijk dan ook goed naar de grootte van de bbq. Barbecue jij bijvoorbeeld het liefst met veel mensen, dan is het verstandig om een barbecue te kiezen met een groot rooster.
De juiste plek voor jouw barbecue
Voor je de barbecue aansteekt is het belangrijk om na te denken over de juiste plek in de tuin. Let hierbij allereerst op de ondergrond: een barbecue moet voor de veiligheid altijd op een stabiele ondergrond staan. Om deze reden kun je een grasveld dus beter vermijden. Je kunt je barbecue het beste op het terras zetten, maar je kunt eventueel ook een grote, platte steen gebruiken. Onderzoek vervolgens van welke kant de wind komt en draai de bbq zo dat er zo min mogelijk rook de straat in waait. Ook is het belangrijk om de barbecue uit de buurt te houden van brandbare voorwerpen en niet onder een partytent te plaatsen. De tent houdt allereerst de rook binnen en kan bovendien makkelijk in brand vliegen. Waar je ook barbecuet: houd voor de zekerheid altijd een emmer water of een brandblusser in de buurt.
Deel 2: De barbecue gebruiken
De barbecue aanmaken
Heb jij een elektrische barbecue, dan hoef je alleen maar de stekker in het stopcontact te steken. Verwarm de bbq hierna 25 minuten en als deze een deksel heeft, houd de deksel dan gesloten. Heb je een houtskoolbarbecue, lees dan snel verder om erachter te komen hoe jij deze barbecue in no time aankrijgt!
Een houtskoolbarbecue veilig aanmaken
Bij een houtskoolbarbecue kun je gebruik maken van houtskool of briketten. Vaak wordt gedacht dat deze producten hetzelfde zijn, maar er zit wel degelijk verschil in. Houtskool brandt namelijk veel sneller en bereikt sneller een hoge temperatuur. Het is heel geschikt voor dunne stukken vlees en voor een snelle garing. Als je graag barbecuet zonder deksel, dan zijn houtskooltjes ideaal. Briketten hebben meer tijd nodig om heet te worden, maar blijven langer op een constante temperatuur. Het is geschikt voor grotere stukken vlees en je kunt briketten vaak hergebruiken. Als jij het liefst barbecuet met de deksel dicht, dan zijn briketten de beste keuze. Bovendien zien de producten er verschillend uit: in houtskool zie je het gebruikte hout nog goed terugkomen, briketten zijn vaak veel egaler. Zorg er in ieder geval voor dat beide producten droog bewaard en gebruikt worden.
Het geschikte aanmaakproduct kiezen
Naast houtskool of briketten kun je gebruik maken van speciale aanmaakproducten. Het is hierbij verstandig om te kiezen voor een natuurlijk product, zoals de aanmaakgel van BSI. Zo voorkom je dat er giftige dampen in jouw heerlijke hamburger of groentespiesje terecht komen.
De makkelijkste en snelste manier om een houtskoolbarbecue aan te steken is met een bbq starter. Zo'n starter werkt als een soort schoorsteen en geleidt de hitte van beneden naar boven. Leg hiervoor allereerst een handvol aanmaakblokjes of een oude krant op het kolenrooster. Vul vervolgens de starter voor driekwart met kolen of briketten. Hierna kun je de aanmaakblokjes aansteken met een handige en veilige gasaansteker, als de blokjes branden is het tijd om de barbecuestarter erop te plaatsen. De vlammen zullen nu proberen naar boven te komen, zodat alle kooltjes gaan branden. Na ongeveer 20 tot 30 minuten zullen alle kooltjes of briketten branden en als de bovenste kooltjes witte randen hebben, betekent het dat de kooltjes heet genoeg zijn. Schud dan heel voorzichtig de gloeiende kooltjes op het kolenrooster en plaats het grillrooster op de barbecue. Nu komt het leukste deel: het eten kan erop en jij kunt genieten!
De barbecue uitmaken
De kooltjes gloeien na, het eten is op en de marshmallows zijn geroosterd: tijd om naar binnen te gaan en de barbecue te doven. Het is erg belangrijk om de bbq op een veilige manier uit te maken. Allereerst is het van belang om de barbecue te laten staan totdat deze is afgekoeld. Houd dus ook kinderen en huisdieren nog even uit de buurt. Haal wel het grillrooster eruit, zodat je deze later kunt schoonmaken. Plaats vervolgens de deksel op de barbecue en laat de barbecue minstens 24 uur staan. Als jouw barbecue ventilatiegaten heeft, kun je deze het beste dicht doen, zo komt er namelijk geen zuurstof meer bij en zullen de kolen of briketten langzaam stoppen met gloeien. Controleer na 24 uur of de kolen echt gedoofd zijn: dit kun je doen door met een barbecuetang even wat kooltjes aan te raken en te breken. Zo zie je of er nog iets gloeit. Is de barbecue echt gedoofd, dan kun je gaan schoonmaken.
|
Deel 3: De barbecue schoonmaken en opruimen
Het schoonmaken van de barbecue
Om te zorgen dat jij jouw barbecue bij mooi weer direct kunt aansteken, is het belangrijk om de barbecue schoon te maken. Gelukkig zijn er een aantal producten die het schoonmaken heel eenvoudig maken. Zo kun je gebruik maken van een handige barbecueborstel. Deze borstel zorgt ervoor dat jouw grillrooster in no time weer brandschoon is. Je kunt deze borstel het beste gebruiken in combinatie met de barbecuereiniger van BSI. Deze spray kun je heel eenvoudig aanbrengen, en als het product even is ingetrokken borstel je het er zo vanaf met de borstel.
De barbecue veilig opbergen
Na het barbecueën, maar zeker als het barbecueseizoen is afgelopen, is het verstandig om jouw bbq op een geschikte plek en met de juiste bescherming op te ruimen. Zet de grill in de schuur of op een (het liefst) beschutte plek in de tuin. Gebruik altijd een barbecuehoes: zo houd jij de barbecue schoon en droog en kun jij er bij de eerste zonnestralen meteen weer gebruik van maken!
Bestel snel al jouw barbecuespullen bij Kabelshop.nl
Hopelijk weet jij dankzij deze informatie precies welke dingen jij wel en juist niet moet doen om het barbecueseizoen weer een groot succes te maken. Bij Kabelshop.nl hebben we alles wat je nodig hebt, van complete barbecues, vuurkorven, accessoires en schoonmaakproducten. Het enige dat je zelf nog moet bedenken, is welke lekkere dingen jij allemaal op het vuur gaat klaarmaken!
Bestel jouw barbecuespullen vandaag nog bij Kabelshop.nl. Het mooiste is: als je op werkdagen voor 23.59 uur besteld, kun je morgen de kooltjes al aanmaken.